De waarheid over UW matras

matras vervangen

Het kopen van een nieuwe matras lijkt veel op het kopen van een autoverzekering. Het vergelijken van kenmerken en prijzen van merk tot merk is een uitdaging omdat er zoveel variabelen zijn. Binnenvering of latex, biologisch of natuurlijk, euro-top, pillow-top of luxueus pluche – de combinaties van wat er in je matras zit, zijn eindeloos. En omdat het kopen van een nieuw bed geen frequente aankoop is (godzijdank!), Zal de leercurve altijd pijnlijk zijn.

Door de wirwar van informatie in de matrassenindustrie te doorzoeken en je te concentreren op wat voor jou belangrijk is – een GEWELDIGE nachtrust – zal je helpen om een ​​weloverwogen aankoop te doen. Bewapen uzelf met gezond verstand voordat u een matrasverkoper bezoekt en leer het verschil tussen mythe en waarheid kennen. En als u nieuwsgierig bent naar welke matras het beste is voor uw leeftijd en levensfase, dan helpen deze Restonic-aanbevelingen u.

Matrasmythe 1 – Vervang uw matras elke 8 jaar

De Better Sleep Council raadt aan om uw matras om de 7-10 jaar te vervangen, afhankelijk van comfort en ondersteuning. De waarheid is dat de levensduur van een matras enorm varieert, wat afhangt van hoe je ervoor zorgt, hoe je erop slaapt en hoe vaak je hem draait.

Beschouw uw matras als prestatie-uitrusting voor uw slaap. Net zoals een goed paar hardloopschoenen je kan helpen sneller te rennen en blessures te voorkomen, kan een ondersteunende matras zorgen voor een betere, gezondere slaap. U weet wanneer het tijd is om een nieuwe matras te kopen, op basis van hoe u zich voelt als u wakker wordt.

Matras mythe 2 – Een stevige matras is de beste matras voor je rug

Om pijn en ongemak te minimaliseren en uw lichaam te helpen ontspannen in een genezende, regeneratieve slaap, heeft u een matras nodig die zich aanpast aan uw favoriete slaapposities en tegelijkertijd alle delen van uw lichaam ondersteunt – aanpasbaarheid en ondersteuning. Over het algemeen vallen matrassen in drie categorieën.

  • Zachte matrassen hebben de neiging zich aan te passen aan uw vorm, maar bieden geen uniforme ondersteuning over het hele lichaam.
  • Middelzware matrassen hebben de neiging om in gelijke mate te voldoen aan de vervormbaarheid en ondersteuning en pijn bij de meeste mensen te verlichten.
  • Zeer stevige matrassen bieden goede ondersteuning maar weinig (of geen) vervormbaarheid, wat kan leiden tot drukpuntpijn.

Matrasmythe 3 – De juiste matras voorkomt woelen en draaien

Baby’s beginnen om te rollen in hun slaap wanneer ze ongeveer 4 maanden oud zijn en als ze volwassen zijn, bewegen we maar liefst 75 keer per nacht – of het nu een simpele kramp is of een volledige rol. We bewegen ’s nachts om drukpuntpijn te verlichten en stress en belasting van onze ruggen en gewrichten te verminderen. Een goede matras vermindert hoeveel u ’s nachts beweegt door het drukpunt te verlichten, waardoor u in een diepere, genezende REM-slaap kunt glijden .

Matrasmythe 4 – Uw nieuwe matras zou perfect moeten passen vanaf de eerste keer dat u erop slaapt

De meeste mensen hebben minstens een maand nodig om hun lichaam aan te passen aan een nieuw slaapoppervlak. Als je bedenkt hoe lang we in bed liggen in een periode van 24 uur, is het geen wonder dat onze spieren en gewrichten een herinnering hebben aan hoe ze de meest comfortabele plek op de matras kunnen vinden. Betekent dit dat u alleen bij een matrassenverkoper moet kopen die een comfortgarantie biedt? Niet noodzakelijk. Als je je onderzoek hebt gedaan, hebt gewinkeld en tijd hebt besteed aan het testen van verschillende matrassen, dan zou je matrasaankoop een natuurlijke voortzetting van die activiteiten moeten zijn.

Matras mythe 5 – Een matras moet om de paar maanden worden omgedraaid om het in goede staat te houden

De meeste matrassen zijn tegenwoordig eenzijdig gemaakt, wat betekent dat ze nooit mogen worden omgedraaid. Dus, hoe kunt u ervoor zorgen dat u maximaal van uw matras geniet en lichamelijke indrukken verminderen?

  • Slaap in verschillende posities en plaatsen op de matras, zodat het hele oppervlak gelijkmatig wordt samengedrukt.
  • Verander uw matras maandelijks gedurende de eerste 6 maanden en daarna elk kwartaal.

Let op: als je voor het eerst op je nieuwe matras gaat slapen, wissel je de eerste twee maanden elke twee weken af. En vergeet niet dat lichaamsindruk normaal is tot 1 ½ inch en geen structureel defect. De bekledingsmaterialen passen zich aan het gewicht en de vorm van uw lichaam aan, wat een goede zaak is.

Matrasmythe 6 – Koop een matras met de langst mogelijke garantie

Matrasgaranties hebben geen betrekking op de levensverwachting van uw aankoop. De garantie heeft betrekking op vakmanschap en materialen en net als veel producten die met uiterste regelmaat worden gebruikt, zult u slijtage opmerken voordat u het einde van de garantie bereikt.

Lees bij het kopen van een nieuwe matras de garantie aandachtig, ook al is er weinig verschil in de garantievoorwaarden van fabrikant tot fabrikant. Het is goed om op te merken dat transportkosten (van en naar de fabriek) meestal niet worden gedekt in geval van reparatie of vervanging. Ook wordt er normaal gesproken geen nieuwe garantie afgegeven wanneer de matras wordt vervangen.

Matrasmythe 7 – Het is tegen de wet om het wetlabel op uw matras te verwijderen

De waarschuwing tegen het verwijderen van het wetlabel van uw nieuwe matraslabel kan intimiderend zijn. De waarheid is dat als je eenmaal de matras hebt gekocht en deze in je huis hebt, je ermee kunt doen wat je wilt. Maar als u ooit een garantieclaim moet indienen, moet deze aan de matras worden bevestigd, omdat deze essentiële informatie bevat die de fabrikant helpt bij het verwerken van uw claim.

Wat kost een goede nachtrust? Als je bijvoorbeeld $ 2000 uitgeeft aan een nieuwe matras en zeven jaar comfortabel op die matras hebt geslapen, zouden de kosten van een gezonde slaap $ 1,27 per nacht zijn – veel minder dan de kosten van een Starbucks-koffie in de ochtend …

Rust goed uit en word klaar voor vertrek wakker!

Beter slapen zorgt voor betere ochtenden, waardoor uw doelen in beeld worden gebracht en dromen binnen handbereik komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *